IQUEST OFFICES

interior design of IT company HQ

The basic idea of the project is that the working environment needs to be an optimistic space, positive and diverse, that people identify with and that offers the freedom to choose their most suitable way of getting the job done. The workspaces are efficiently organized to use the natural light equally and is completed by pieces of furniture and plants that improve the feeling of the work environment. This being a completely modernized 1970-s industrial building, the structure was left exposed and emphasized by contrast of the new elements. The geometrical pattern of the floor is counterbalanced by the shapes of the drywall ceiling, that lets your sights peer through to the full height of the space but at the same time keeps the clusters of desks intimate. The ceiling is sound absorbing and is the support surface of the general lighting system.

The main feature is the central volume of service areas, clad entirely in wood for a warm and comfortable feeling. The relax areas are diverse, from intimate spaces to mezzanines and multifunctional amphitheaters. 

PROGRAM:

  • reception area, open plan workspace, closed workspaces, meeting rooms, conference room, multifunctional spaces, dining rooms and toilets

STATUS:

  • completed

SURFACE:

  • 5.000 sqm

LOCATION:

  • Cluj

YEAR:

  • 2014-2017

COLLABORATORS:

  • building reconstruction/extension: Dico&Tiganas, project management: Padinvest, HVAC: Terax+GEI, structural engineer: Smart Engineering, drywalls: Lanatmar, carpets: Construma, glass partitions/wood panels: Ekko, lighting fixtures: Energobit, custom furniture: GreenForest